20100127

Sjukvården blir en tydlig klassfråga


Dagens första bloggning blir en liten upptäckt. Det är egentligen inget förvånande utan bara en bekräftelse på det vi visste, men som nu blir tydligare. Med klasser ska landet splittras.


Vi kan idag läsa i att det är en skev tillgång på vår och mediciner. Det är en klassfråga vilka som ska få den hjälp som de behöver. På Newsmill pågår en debatt om hur den framtida sjukvården ska betalas. För mig är det igen fråga, utan det är så självklart att det ska ske gemensamt. Men nu har Centern gått in i diskussionen och där är det försäkringslösning som förespråkas om än i lite förtäckta ordalag. Med försäkringslösningar så minskar folks vilja att betala skatt. Varför ska man betala två gånger?

Bilden klarnar nu. Vi sjukvårdspolitiker har vetat om agendan men nu blir den känd även för allmänheten.

Sverige ska slitas isär även på detta område. Man privatiserar Apoteken till följd med dyrare  medicin. Svårt sjuka med tunn plånbok får sämre vård och medicinering. Privata barnsjukhus har öppnat där den med fylld plånbok är välkommen. Stopplagen är borta det är nu fritt att sälja ut våra gemensamma sjukhus. Nu ska de som är friska och rika kunna köpa sig förbi köer.

Sakta så byggs samhället om. Vi går från ett gemensamt styrt sjukvård med vård efter behov till ett plånbokssystem som skiljer oss åt. När andra länder har haft Sverige som förebild så lämnar vi nu denna frontlinje för att gå in på en misslyckad liberal väg som andra vill lämna.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag såg att det var du och jag som bloggat om artikeln på aftonbladet.
  Har du också epilepsi? Eller intresserar du dig bara i frågan??
  Jag har det och tycker att det är fruktansvärt att det ska skiljas på folk och folk inom sjukvården.
  Din blogg om detta är mycket bra skriven!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna och tack för de orden. Nä jag har inte epilepsi utan är bara en sjukvårdspolitiker som brinner för att det ska vara rättvist. Behoven ska alltid sättas i det första rummet.

  SvaraRadera
 3. Blir??

  Det har var harit länge!

  Fallen är för mågna för att ta upp.
  folk blandar ihop privatliv känslor status psykologi och självbild osv osv i sitt yrkesliv.

  trolöshet mot huvudman = Standarnd i dagens Sverige
  A Big no no .

  SvaraRadera
 4. Hej .. f.d. Statminister Sten Andersson sa att en del skatter går till Israel...Får Israel något mer????

  Idag måste såna skatter stoppas.Tack

  MVH.

  SvaraRadera
 5. Amer Al-bayya. Lite sakupplysning. 1 Sten Andersson har inte varit statsminister utan utrikesminister. 2 Det går inga skatter till Israel. Går det skattepengar till andra länder så är det i form av bistånd och vad jag vet så behöver inte Israel något ekonomiskt bistånd från Sverige

  SvaraRadera