Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100113

Tre timmars kortare sjukskrivning...


Nu har den första utvärderingen kommit på den nya sjukförsäkringen.  och det är vinster... Hela tre timmars kortare sjukskrivning. 


Den här utvärderingen är på det som hände 2009 och alla de som blir utkastade finns inte med i denna utvärdering.
Det konstateras att det är enorma framsteg på tre(3) timmars kortare sjukskrivningar. Med andra ord en droppe i havet jämfört med den oro som de nya reglerna leder till. Uppdrag granskning ska ikväll ta upp en del av de värsta konsekvenserna av de förändringar som den moderatledda regeringens politik på detta område lett till. Så arbetslinjen verkar vara ihålig...
Ansvarig minister Cristina Husmark-Pehrsson kommenterar det hela
– Den nya sjukförsäkringen handlar i grunden om synen på människan. 
Kan bara hålla med.

Åter så måste regeringen förstå att det är inte vi i oppositionen som skapar oro utan de nya reglerna i sjukförsäkringen. Det är dags att våga möta vanligt folk och se bristerna i den förda politiken och göra om och göra bättre.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Husmark är en idiot! Nu har hon blivit lurad i thailand också med ett hus. Var det dit pengarna skulle gå från "vinsten" på sjukförsäkringslagen.
  Självklart är hon hjärntvättad av moderaterna för att säga sina ständiga upprepningar.
  Än är inte den sista idioten född. Det kommer finnas moderater efter Husmark också.

  SvaraRadera
 2. Håller med dig i stora drag men det där med att använda pengarna privat nä. Problemet är att de tror de gör rätt utifrån sin människosyn och ideologi.

  SvaraRadera
 3. Jag såg Uppdrag granskning ikväll. Det var intressant och fick mig att sätta mig in lite mer i sjukskrivningsfrågorna. Det som stör mig mest är regeringens (uppenbara) synsätt att de sjukskrivna inte är sjuka utan bara simulanter.

  SvaraRadera