20100204

Det finns fyra räknesätt och så Reinfeldt!

Kan ingen ta ifrån den där räknestickan från Fredrik Reinfeldt och föra tillbaka honom till mattelektionen. Nu har han gjort det igen. Frågan är om finansministern kan hjälpa honom eller om han räckt fusklappen?

Viktor Tullgren noterade i söndags att Statsministern räknade fel. Då fick Finansministern rycka ut och säga att han räknat fel. Nu är det torsdag och idag så noterar Alliansfritt Sverige att Statsministern försöker sig på att räkna igen. Frågan är om Finansministern kommer springande imorgon igen?

Man kan skämta om det här, men det är mycket allvarligare än så. Det är av största vikt (som jag tidigare skrivit) att man kan lita på den statistik som levereras från statsmakten och att vi håller oss till samma över tid. Vi fick kritik för vilka uppgifter vi räknade på. Vi ändrade och det var inte till vår fördel. Nu har den sittande regeringen och särskilt moderaterna som princip att ha nya beräkningsgrunder snart en gång i veckan.

Andra på

Johan U och Johan W har även noterat detta. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Skicka Veronica Palm (S) (och ett större antal av hennes partikollegor) på den mattekursen. De kan inte heller räkna, förstå enkla tabeller etc.

    Består vår riksdag av människor som dribblar med miljarder utan att förstå något ?

    SvaraRadera
  2. Håller inte riktigt med dig och du hade nog inte väntat dig något annat. Åter så är det att man bara byter räknesätt hela tiden som är problemet

    SvaraRadera