20100202

Hafs och Slafs. Tema Centern.

Åter så tappar Vimmerby på rankningen... Frågan är om det går att tappa mer. 100 (hundra) platser på ett år trots ett idogt arbete från den Centerledda majoriteten. Centern styr Vimmerby och Centern styr näringsdepartementet och ska vara företagarpartiet nummer ett. Det går bra...

Idag på kommunstyrelsen så fick vi vid sittande bort ta del av Svenskt Näringslivs kommunranking ur ett näringslivsperspektiv. Vimmerby har tappat HUNDRA platser på ETT år. Det är Alliansen som styr med center, företagarpartiet, som största parti. Under de senaste åren så har tappet bara accelererat trots den goda näringslivsministern och ett idogt arbete från centern och moderaterna på det lokala planet. Lite besviket konstaterar moderaterna med instämmande av de övriga på den högra kanten att skatterna är för höga (hört den förr?) och att det är för lite privat. Vet inte om man ska skratta eller gråta då de borgerliga styrt Vimmerby sedan 70-talet och inget gjort ut av saken. För ett par år sedan tror det var precis efter valet (Inget vallöfte) höjde skatten för att sänka det ett par år senare. Ingen sänkning synes än på den blåa himmelen. Annars var det samma försvar som alla andra år vi tappat. Enskilda dumma företagare som inte tycker om kommunen. Om så är fallet vad gör man då åt det? Är det inte så att det inte finns några idéer eller vilja utan att det som vanligt Hafs och Slafs även på det lokala planet.

Liten bild över tappet. denna mandatperiod.
  • 2006 plats  64 
  • 2007 plats 107 (-43)
  • 2008 plats 122 (-15)
  • 2009 plats 225 (-103)
Behövs det något bättre för att se hur framgångsrika den Centerstyrda Alliansen varit under denna mandatperiod.

Noterar också att de förändringar av regelsystemet som Maud Olofsson trummat igenom slår...
Det visar en undersökning från Näringslivets Regelnämnd, NNR.
Vd Jens Hedström tolkar det på två sätt:
– Antingen påverkas inte företagen av de 460 regelförenklingar som genomfördes under 2007-2008 eller så har det inte blivit värre, säger han.
Läser man sedan vad som sägs i E24 så...
- Vi måste ha mer fokus på dem som skapar jobben, säger Maud Olofsson och syftar på behovet av bättre företagarpolitik.
"Med Centerpartiet i Alliansen kommer ytterligare tydliga steg tas för att skapa ytterligare flexibilitet och öppenhet på arbetsmarknaden", heter det i valstrategin. Och det handlar bland annat om privata arbetsförmedlingar och förändringar av arbetsrätten.

Inte konstigt att siffrorna som nu kommer i aftonbladet som skriks ut med rubriken -Skräcksiffror för alliansen. Om Centern kommer överleva 4 procentsspärren måste det mer bero på sentimentala själ fram för den praktiska politiken. För ideologin kan det inte vara, för den finns inte..

Andra på
Peter Andersson är på med kloka analyser. Krassnan is the bottom nådd? Sedan hoppas vi på att Magnus Ljungkvist fortsätter slänga pennan och sätter sig framför tangentbordet.Sedan noterar Johan U att vi NetRoots bloggare gör regeringens jobb och då Viktor Tullgren.  Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar