20100223

Kömiljard blir Betygsmiljard

Nu går Centern in på Folkpartiets område och ska nu bestämma hur vi ska utveckla skolan. För ett par dagar sedan var det Kristdemokraterna som gjorde desamma. 


Johan Westerholm skriver förtjänstfullt om kannibalismen som härjar på den blå sidan. Det är den tydliga kamrat fyra procent som jagar. Här finns inget heligt. Den som var din vän igår är idag ditt villebråd.

Ska vi sedan ge ett betyg på förslaget i sig självt så får det av mig IG. Kömiljarden inom vården lockande fram de sämsta sidorna inom landstings Sverige. Det var ett evigt dribblande med statistik och vips så klarade alla de magiska gränserna. Men blev alla behandlande? Nä det uppkom massa påhittade köer med allehanda ursäkter. Nu ska det städas upp.
Och nu ska vi fixa nästa miljard. Två frågor som uppkommer. Är det så att skolor i välmående områden fixar det hela lättare och därav snabbt får del av denna miljard. Vad är det som gör att alla skolor får samma möjligheter att klara uppgiften att ge de svagaste eleverna den hjälp och stöd som de behöver för att klara skolan. Är det risk för en ökat segregation? Det andra som jag funderar över är. Hur ska det garanteras att det inte fuskas med sifforna för att komma över lite snabba pengar till en skraltig kommunkassa?


Dessa tävlingar å välfärdens område är inte av godo utan det handlar om att ge resurser och möjligheter att klara uppdraget som vi fått från medborgarna. Tävla gör vi i OS inte i välfärden.

Andra som formulerat lite tankar kring detta förslag
Peter Andersson om piskor eller morötter, Edvin Alam som vill lärarna högre lön. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar