20100207

Söndagskrönika om kommunikation och lite mer

Sitter med spaka armar i fåtöljen och ska få till en krönika. Katten spinner i knät.Det doftar av mat från köket. Ute är den en sådan där gråmulen dag som inte gör humöret på topp. Tur att man har katta... Tänkte lite innan jag somnade igår på kommunikation och tänkte ta ett par rader om det.

Kanske ska meddela att min spakhet i armarna beror på skottning av snö på uthustak. Ingen favorit sysselsättning men ibland ett måste. Ser nig att det går mot bättre tider då jag idag på promenaden hörde fågeltvitter. Skönt efter allt tangentTwitter under vinterhalvåret.

Från den fågelkommunikationen till den politiska kommunikationen. Funderar lite hur man tänker på Allianssidan. Borde det inte finnas lite kommunikation mellan partierna om vad de tänker göra. Alla fyra partierna är i starkt behov av att synas massmedialt både tillsammans och enskilt. Särskilt stort är behovet för de små Alliansparterna det vill säga alla utom moderaterna.  Vad händer då denna helg. Både Centern och moderaterna har stora samlingar vilket splittrar media och sedan på det så gör folkpartiet ett utspel om att återinföra lågstadielärarna ( tänker inte kommentera det, då andra är mer insatta i frågan). Vem vinner på allt detta om inte oppositionen så ett tack är väll på sin plats, TACK! 
Nu är det bara att hoppas på att inte de RödGröna gör samma misstag utan är lite klokare. Om Alliansen hade tänkt till lite så hade de kunnat äga medieutrymmet i minst tre helger och nu tog de allt på en helg. Jag har alltid varit imponerad av hur duktiga, speciellt moderaterna, varit på att maximera utrymmet i media, men vad har hänt? De klumpar ihop sig och en av de kommunikationsansvariga skriver om bajs på Facebook.

Om jag ska dra några slutsatser om det hela så är det att det ligger en desperation i luften och att det nu är den stakes rätt som råder. Både Kristdemokraterna och Centern förstår att om de ska hänga kvar i riksdagens är det inte på at en massa RödGröna väljare plötsligt ska slänga sig över dem. Det parti som har störst chans till det är nog moderaterna får man säga. Utan ska Centern och Kristdemokraterna få mer väljare så är det att nå de missnöjda moderaterna antingen de värdekonservativa eller nyliberala. Som ännu et problem skuggar sedan folkpartiet där i kanten och gör sina inspel både mot de värdekonservativa och nyliberala i en salig blandning vilket gör att ingen vet varken in eller ut när de gäller folkpartiet.

Det vi med andra ord nu ser är kannibalismen inom borgerligheten, med ett antal angrepp och positionerande inför den avgörande bataljen i september. Frågan som dyker upp är om det kommer finnas en Allians i september eller om det är fyra borgerliga partier. Ser nu hur kommentarerna kommer hur ense de är och att de tycker lika på alla områden, medan de RödGröna inte har levererat någonting utom fusköverenskommelse. Men vad ska då de fyras gäng med alla de arbetsgrupper som de tillsatt och kommer de fram till nått?

Som avslutning så läser jag PJ Anders Linders krönika och ser att det gått upp en liljeholmen för honom. Det handlar om att se till att det finns marknad för företagen att sälja sina produkter. Det spelar ingen roll hur billig arbetskraften är om ingen vill  köpa dess varor eller tjänster. Inte för att verka dryg men har tjatat om det länge nu...

Fler krönikor och bra läsning.
Johan W kommer säkert med en krönika annars så är hans lördagskrönika fortfarande gångbar. Kent har som vanligt en krönika. Peter S Väntar jag på. Få se om Mary kommer med en. I väntan så bjuder Alexandra på en fisksoppa. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar