20100222

Sossehockey gör mig varm

Sossehockey i det RödGröna landet. Vad innebär det?  Vi kopplar på Sosseskidor så sprider vi ut oss. Det är inte så svårt. Det är den socialdemokratiska modellen ( den finns ingen Svensk modell. Moderaterna river den alltid när de får makten)

Det handlar om en grundsyn. Alla ska med. Ingen ska lämnas utanför. Med den tanken bygger socialdemokratin Sverige. Med den modellen och tron på att genom kollektivet så stärker vi den enskilde och låter den växa skapar vi stjärnor på isen och i spåret. Så när jag hör ordet sossehockey blir jag varm. Vi såg hur man ställde upp och hjälpte individen växa i den fantastiska skidtävlingen som slutade med guld och brons.

Det är det som är det tydligaste skillnaden mellan vi och de blåa som tror att man bygger landet med egon. Alla vet att ensam är svag.


Det som behövs för Sverige är mer sossehockey och mindre egon. För en RödGrön valseger i höst.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Karl Marx sade: Religionen är ett opium för folket. Med tanke på att han med sina ide´er skapade en ny religion, torftigt maskerad som politisk ideologi, är det inte så konstigt att dess efterföljare idag, presenterar sina tankar på det sätt som du gör.
  Det märks att det är valår!
  Gunnar Karlsson

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Kul att se att det är fler som skriver om "sossehockey". Det gjorde jag också igår. Bra att fler ser det positiva med detta begrepp = )

  Mvh

  Roger Jönsson(S)
  Ystad

  SvaraRadera
 3. Sossehockey - är det när den som ställt sig längst fram styr över vart alla andra skall hamna, när alla går i otakt oavsett hur duktiga de är, när de som inte orkar släpas med i "kollektivistisk solidaritet" oavsett behov? Jag hoppar av...

  SvaraRadera
 4. Hej Gunnar. Hängde inte riktgt med p vad du menade. Skillnaden mot en religion är att man ofta hänvisar till ödet och någon däruppe. Jag tror att människan själv är kapabel att göra underverk utan hjälp från ovan. Det gör också att jag inte kan skylla på någon annan.

  SvaraRadera
 5. Roger missade det, får läsa ikapp! :)

  SvaraRadera