20100302

Centern fortsätter sjunka och livbojen syns inte!

Noterar att Centern nu är under fyra procent ska bli med spänning hur de kommer påverka Centerpartisterna under dagens Landstingsfullmäktige. 


Aftonbladet skriver att centern ligger under fyra procent. Nu tar jag inte denna undersökning så hårt men ändå måste det sändas en orolig signal in i center leden. Ser att nu ska man återta rösterna genom att profilera sig som ett miljöparti. Kära centerpartister, smaka på ordet Kärnkraft...

En första centerreaktion är att skaka på axlarna och sucka lite... Man känner att  det finns en spänning som inte infunnit sig förr. Det märks att det börjar vara allvar. Från landstingshållet så är deet nog en plats som oppositonsråd kampen kommer att stå. Kommer moderaterna stå tillbaka ett val  till och låta Centern sitta vid oppositionsrodret 

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

 1. Ingela Nilsson Nachtweij2 mars 2010 10:50

  Hej Peter Högberg! Kärnkraft skall vi ha om vi är tvungna MEN i första hand skall vi satsa på Förnybar energi och det är det viktigaste i energiuppgörelsen då Centerpartiet gick med på att tillåta nybyggnation av kärnkraft. Målet är givetvis att centerpartiet som det seriösa miljöparti det är skall kämpa för hållbar och förnybar energiproduktion i Sverige. Vad vill Socialdemokraterna satsa på för energiproduktion utöver det förnybara som än så länge inte räcker till?? Energisparande kan vi komma en bit med men inte hela vägen. Hur skall vi få samhället att ställa om till en bättre energihushållning och förnybar energiproduktion? Även här krävs samsyn och partiöverskridande lösningar och att vi slutar att bara "kasta skit" utan att presentera egna bättre förslag. Den retoriken efterlyses i din blogg från en bloggare som försöker att presentera konkreta förslag och inte bara kristisera vad andra gör. Att tala är silver att göra är guld!

  SvaraRadera
 2. Men Ingela det var inte socialdemokraterna som övergav den blocköverskridande överenskommelsen kring energifrågan. Det var Centern som hellre såg till makten och lämnade sin tro på ett land utan kärnkraft. Vår politik ligger fast och det ligger i linje med vad ni i centern tycker/tyckte.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker inte att det är speciellt förvånande att Centerpartiet tappar i opinionsmätningarna. Detta eftersom att man har gjort avkall på och omsvängningar i sin politik, vilket har lätt till att många kärnväljare har tröttnat och sett sig om för andra mer hållbara alternativ.

  Jag har personligen pratat med många, förre detta, trogna centerväljare och de är uppgivna och har tappat tron på Centerpartiet. Detta gäller främst människor som är bönder eller bor på landsbygden. De anser att centern har svängt så pass mycket att de inte längre utgör ett alternativ för dem.

  Det samma gäller Kristdemokraterna, som likt Centerpartiet, har svängt i flera viktiga kärnfrågor. Att även Kristdemokraterna får dåliga siffror är heller inget som är speciellt förvånande.

  Vill man som Vimmerbybo ha ett hållbart och principfast parti i kommunfullmäktige så är det Nationaldemokraterna man skall rösta på. Något som också flera förre detta centerväljare har för avsikt att göra.

  SvaraRadera
 4. JA du Rasmus Jag håller med i din syn på Kristdemokraterna och Centern gällande svängningen men där upphör mitt medhåll.

  SvaraRadera