20100309

Den starka makten tilltalar SvD

Synar igenom tidningarna på morgon kvisen och stoppar uppmvid enledare i min favorti tidning SvD. Åter så försöker man göra sprickor i den borgerliga Alliansen till något litet, medan om de är hos de RödGröna kan stjälpa hela riket.

Kan inte sluta imponeras av högerns ledarskribenter för deras förmåga att vrida på problemen till att alltid hamna hos de RödGröna. Nu är problemet att Socialdemokraterna inte är tillräckligt starka och våra samarbetspartier inte tillräckligt lojala. Själv ser jag det som ett klokt tecken. Att det är tre tydliga partier som går in i ett valarbete. Så den bild som Sanna Rayman målar upp måste vara en blå bild för med den RödGröna färgen finns inte de problem som hon ser. Så åter så är bilden av högern som strävar efter den starke ledaren som styr de mindre.


Kan sedan konstatera att spelbolagen tror på RödGrönt till Per Gudmundsons besvikelse. Vet inte om det beror på att han kommer förlora pengar eller om det handlar om ett regeringsskifte...

.Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.


Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

 1. Hur vettigt är det att ett parti som idag skulle få ca 5% av rösterna kan styra Sverige i en fråga om resten egentligen vill något annat?

  SvaraRadera
 2. Till skillnad från De rödgrönas motsvarighet Aftonbladet?

  Alla ledarskribenter skriver ju partsinlagor, precis som du. Det är inget nytt.

  SvaraRadera
 3. Men jag håller med SvD i kritiken. Jag funderar på att rösta MP, men V:s sammanblandning med S+MP är så konstig att jag troligen inte lägger en röst åt vänster. V har alldeles för stor makt just nu. Om samarbetet var S+MP eller S+MP+C eller S+MP+PP så skulle jag inte fundera en enda sekund.

  Men Lars Ohlys idiotiska uttalanden om Israel, hans envishet att få kalla sig kommunist (som han slutade med under galgen) och hans hot om avhopp gör att V helt enkelt känns som ett sänke. MP+S dras ner i det där träsket och börjar kännas mindre och mindre trovärdiga.

  Jag förstår att S+MP behöver V-rösterna för att få makt - men till vilket pris då? Det är uppenbart att MP+S faktiskt BARA vill ha V-rösterna för att konsolidera makten, men att de i övrigt ser V som oseriösa galningar.

  V är ett stort hinder, ett enormt hinder. Jag hoppas verkligen Sahlin & Wetterstrand sparkar Ohly i häcken vid nästa hot och låter han stå där med skägget i brevlådan. Han beter sig som en barnunge och förtjänar inte att medverka i en regering. V har ju dessutom ca 5% av rösterna - de kanske till och med hamnar under spärren. Det vore väl inte helt fel om Sveriges två största extremistpartier (SD och V) hamnar utanför.

  Det blir troligen PP för mig, även om det i det här läget inte känns bra eftersom de är för små (just nu). Men V i S+MP-högen känns helt enkelt alldeles för osäkert och knäppt.

  SvaraRadera