20100321

Söndagskrönika om tristess och teflonhjärna

Denna söndag ingen annan lik... Tristessen har fått ett ansikte. Surfar runt efter något smaskigt att sätta mina tankar i, men inget fastnar. Jag har en teflonhjärna denna dag, vissa vill nog påstå att den det inte är bara idag utan ligger latent hos mig. En viss sanning kan jag se i detta...

Undrar om det är någon som väntar på min krönika eller som givit upp mig efter gårdagens inslag med novell. Får jag vara ärlig så skiter jag i vad ni mina förmodade läsare tyckte. Jag trivdes och tänker nog fortsätta på den inslagna vägen med en allt större blandning på denna sida. Allt för att tillfredsställa mitt eget ego.


En liten tanke kring färgglada kuvert kan jag dock låta sippra med denna söndag. Hur kan en minister från ett stort etablerat parti vara så himla jävla korkad (ursäkta uttrycket men...) att hon ens kommer på tanken. Att sedan dessutom låta det komma ur hennes mun... Ja jag ska nog stanna där och låta andra ta vid som exempel Ulrika Falk och Hbt-Sossen för att ta några i raden (det är en lång rad och få gratulanter).


Vidare så funderar jag på veckan och då detta bombardi mot Mona Sahlin. För ett par år sedan var det på tapeten och då lanserades Bloggare för Mona. Jag har banner på min blogg och har funderat på om den har spelat ut sin roll men icke, den får tyvärr stanna då högern inte ger upp att rikta blickar mot person framför politik. Men det är som i fotboll. Klarar man inte att göra mål så riktar man kritiken mot motståndarnas bänk, än att se sina egna brister.


Måste säga att skrivandet underlättar mitt humör den tristess som var när jag fattade tangentbordet i min famn har sakta flytt undan. Kan också bero på att solen nu kikar fram... Igår var det premiär med att ta med sig en kopp kaffe ut i växthuset. Hoppas på en repris under eftermiddagen.

Andra som formulerar tankar, betraktelser eller krönikor under denna helg eller så.
Kent Persson, Mary Jenssen, Johan Westerholm, Peter på Röda Berget , Peter Andersson, Peter Soilander samt Antonsson. Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,