20100301

Splittring hotar vem?

Kan inte undanhålla dagens ledare från SvD. Det är Per Gudmundson som är lite orolig. Men tar man bort namnen så skulle det kunna var vilka Svenska partier som helst.

Det blir en kort morgon bloggning idag och då blicken fsstnar på SvDs ledare signerat Per Gudmundson. Han pekar på "alla" de frågor som vi RödGröna inte är ense än. Och än värre att vi inte litar på varandra. Med ett enkelt penndrag så skulle vi kunna byta ut de RödGröna partierna mot Allianspartierna. För att nämna några frågor så Tar jag ett par små. NATO, Kristendomens roll i skolan listan kan göras längre men vad är meningen.

Han avslutar med dessa brösttonen
Nej, de rödgröna är inte eniga nu i de kniviga frågorna. Men det är inte det som är grejen. Det är inte ens det de verkligen är ense om som är grejen. Problemet är att de, om de får makten, kommer tvingas att enas, under osäkra utpressningsliknande situationer där V och MP bägge har goda incitament att hota med avhopp.
Vill minnas ett visst Centerparti som har hoppat av regeringen för när de inte får som de vill. Så denna skrämsel fungerar inte.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern en samling med politiska bloggar

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

  1. Vill påminna också om ett visst konservativt moderat parti, vars alla ministrar hoppade av en regering också...

    SvaraRadera