20100414

Om jag köper två majblommar blir det dubbelt så bra då?

Noterar att regeringen tar krafttag mot barnfattigdomen. Må det vara ett svar på Monas Sahlins debatt igår eller är det åter en stark formulerad politik vi ser?

        Folkhälsominister Maria Larsson låter via ett pressmeddelande meddela att hon kommer vara den första att köpa en majblomma. Va bra, men varför inte se till att som regering lägga förslag som minskar behovet av majblommor. Majblomman är inget annat än ett underkännande av samhället. Att barn ska behöva söka pengar för att kunna deltaga i samhällslivet.
        Under de gångna åren så har inte barnfattigdomen minskat i landet minskat utan ökat. I Vimmerby försöker den sittande majoriteten skjuta på den åtgärdsplan som fullmäktige beslutat om. De 250 fattiga barnen i Vimmerby väntar på hjälp och verkar få vänta. Det visar sig bara att för att få det bättre för barnen så behövs det ett skifte. Det visar sig att det pratas fint om de utsatta i samhället men när det sedan kommer till handling så är det i direktörernas fickor det syns. Men Maria Larsson köper en majblomma och allt är bra. Jag kan köpa två blir det dubbelt så bra då?

Finner att Alliansfritt Sverige noterat detta. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,