Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100414

Med blått ökar fattigdomen. Det behövs ett hjärta rött!

Dagens första blir ett likt Johan W ett läst tips av den bättre graden. Det är Marika som gör en tydlig pedagogiskt postning om "De som lämnas utanför- i rekordfart". Ett mycket läsvärt inlägg som inte går att förklaras bort utom med dåliga undanflykter


         Med denna regering har fattigdomen ökat kraftigt och det går inte, som Marika visar, att skylla på lågkonjunkturen utan är reslutatet av den förda politiken. Sverige sticker ut och det är nu områden jag inte trodee vi skulle sticka ut. Med den förda politiken pekar alla kurvor åt fel håll. Regeringen för en, ur mitt perspektiv, en misslyckad politik för de svaga  samhället. Istället för att bygga vidare på den svenska, ursäkta socialdemokratiska, modellen försöker man finna en nyliberal modell som inte, mig veterligen, fugerat i något annat land på denna jord.
         I morgon kommer Vårproposition (VÅP). Tror vi att finansminister kommer med förslag som bryter denna utveckling? Jag tror inte! Allt blir till tunna vallöften som sedan kan stoppas undan vid en eventuell valvinst.
         Noterar att SvD inte anser Socialdemokraterna är rätt parti att nå full sysselsättning. Men om inte socialdemokratin är det vilken är det då? För inte kan SvD på fullaste allvar mena att den sittande moderatledda regeringen är kompetent på detta område...

Johan U finner att det är nervöst på den andra sidan.... Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus