20100427

Välfärden räddad av de RödGröna, igen

Som ett svar från ovan så kommer de RödGrönas svar på hur Vimmerby ska få lite trygghet i dessa svåra ekonomiska tider. De statsbidrag som Anders Borg nu vill dra in från kommunsektorn satsar nu de RödGröna. Det är en trygghet för Vimmerbys unga, Vimmerbys äldre och vår personal.

         Idag kan vi läsa att de RödGröna kommer tillföra kommuner och landsting 12 miljarder Det är glädjande besked och ger invånarna i Vimmerby en garant för att kunna behålla och utveckla kvalitet i välfärden. Det är också en jobbsatsning då Vimmerby kommun utan dessa pengar skulle vara tvungna till uppsägningar för att klara ekonomin. Jag skrev igår om det aktuella läget i kommunen då vi fick bokslutet presenterat på kommunfullmäktige. det är ett fritt ras som fick hjälp av Anders Borg. Nu kan inte kkommunen slå sig till ro men detta ger i alla fall möjligheter till en bättre ordning på ekonomin och att kommunen kan ta fram förslagen mer genomtänkta.
       Jag återkommer med vad det innebär för sjukvården och landstinget under dagen.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,