20100426

Fritt fall i Vimmerby och ingen hjälp av Borg

Kan bara konstatera att Alliansen kommer få det jobbigt både nationellt och lokalt. Siffrorna går inte deras väg om man så säger.

         Ikväll var det en sån där kväll när man bara känner sig trött. Kommunen klarar inte balanskravet. Det fattas 14,6 miljoner. Det är nästan 2 procent som borde vara plus är nu minus och det ska nu fixas tillbaka inom tre år. Nämnderna ligger nästan 25 miljoner back. Ingen från den borgerliga majoriteten gick upp och gjorde ett försök till att förklara hur det ska fixas. Endast ekonomichefen hördes...
        Hemma, kollar vad som hänt och ser att Anders Borg har räknat fel... Det visar sig att de 12 miljarder som han tog tillbaka hade nog behövts lite bättre i kommunerna, särskilt efter den senaste prognosen.  Men regeringen vill ändå bara sänka skatten. SKL visar att kommunernas skatteökningar kommer att öka med 2,4 och inte med 3,3 som Borg vill. Denna procent är lika med 5 miljarder.
        Men åter till Vimmerby. Inga svar synes än. Frågan är om den sittande borgerliga majoriteten är medvetna om allvaret. Eller kommer de fläska på med en massa vallöften och skattesänkningar. enligt beslut i fullmäktige ska kommunen börja amortera på lånen 2011. Var finns planen? Jaja nu kommer snart frågan vad vi vill, men vi är opposition och ni är majoritet. Ni har ett ansvar fram till den dagen det blir ny majoritet i kommunen.

Alliansfritt Sverige gav mig underlag och väntar på vad Glennfalk ska skriva om kvällen. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,