20100503

De tydliga kommentarernas dag...

Har just bevakat min första budgetmotion. Sittande på golvet längs bak i salen hör jag våra tre representanter med en härlig optimism presentera budgeten. Får mig att reflektera lite kring hur känslan är i lokalerna.

       Känner att det är ett förslag som gör den samlade journalistiska eliten lite lugn och inte ger några frågor som blir svåra. Alliansen har redan kallat till presskonferens och orden skattechock kommer vara gällande.
      Men mina intryck är att det är en offensiv budget som ger förutsättningarna för att ta Sverige åter till den topp där landet hör hemma och det var också det som kändes i salen. Det var inte oppositionen som stod längst fram i salen utan den blivande regeringen och de behandlades som det också. Ser man sedan på Agenda igår så blir bilden tydlig. Alliansen med sin media har tagit time out och väntar på att valet ska vara över så de får sitta på oppositionsläktaren på allvar. Ja de kommer inte hålla med mig, utan försöka vilja sitta kvar men med den vårpropp utan satsningar på jobben. 
      Vidare kan jag konstatera att PRO ställer sig bakom de förslag som idag presenterades.
"Jag välkomnar att oppositionen höjer budet till landets pensionärer och framför allt tydligt markerar att skatten på olika inkomstslag ska vara lika", säger PRO:s ordförande Curt Persson i en kommentar.
      Från Fackligt håll är det positivt LO säger
– LO välkomnar också förslagen om ett ROT-avdrag som utvidgas till att även omfatta flerfamiljsbostäder, ökat stöd till kommunerna och satsningar på bostadsbyggande och infrastruktur. Flera av åtgärderna listades i LOs program för en alternativ krispolitik, säger Wanja Lundby-Wedin.
       Ett avdrag son enligt Anders Borg ska avskaffas..  Grunden så är de svårt att vara ordentligt kritisk mot denna budget som är så bra och det märks när Alliansföreträdarna ska försöka på med kritik. Som ett exempel så tar vi den excellente Schlingmann moderaterna
Kärnan i skuggbudgeten är att byta arbetslinje mot bidragslinje genom stora skattehöjningar på arbete och utbyggda bidragssystem.
     Som ni ser så är det en tydlig kritik av... Vi kan ta en tydlig kritik till. Stefan Atterdal Kristdemokraterna
- Oppositionen lever i en drömvärld där Sverige, efter att ha genomgått en av historiens största ekonomiska kriser, har ohämmade resurser.
    Så ser det ut när motståndaren redan har lagt sig ner för de RödGröna förslaget. 

Mer media DN | SvD | AB | Ex | Ex2 | Ex3 | SvD2 | AB2 | AB3 | AB3 | AB4 |
Mer läsning finner ni hos Claes och Kent som ställer en konstig fråga där svaret är nej. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,