20100503

De RödGröna visar, Alliansen mörkar

Kan bara konstatera att Alliansen med moderaterna mörkar till augusti innan de presenterar vad de vill. Och kommer det ett eller fyra förslag?
 

     Visst är det märkligt hur de kan bli. Då har vi RödGröna blivit jagade under hela året för att vi inte har någon politik och att vi är skyldiga Svenska folket att presentera en politik. Idag har vi presenterat en helhet och ja Fredrik Reinfeldt gillar inte vad han ser. Men var är Alliansens förslag eller kommer det inte ett enat förslag till hösten. Är det så att de tio arbetsgrupperna inte klarar av att leverera utan att de famlar i oenighet.
     Vi har nu visat att för sextonde gången levererat en gemensam budget. Vi blir mer eniga om samarbetet stärks för var dag som går. Visst har vi det högt i tak och det ärt något som vi inom socialdemokratin haft i över hundra år. Det är denna spänst som leder utvecklingen framåt.
     Alliansen har inte vanan att bryta idéer utan styrt från toppen (nu är risken att jag får på tafsen men så är bilden som vi utanför ser den).
     Men nu är frågan om det blir ett förslag eller fyra förslag som kommer i Augusti. En annan fråga är om de skrotat iden om att släppa en massa under Almedalen.

Media: AB, DN, SvD, Expressen, SVT.
Bloggat har Röda Berget och Edvin Alam. Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,