20100505

En stabil ledare som blir Sveriges första kvinnliga statsminister

Oavsett undersökningar så känns det som om Mona Sahlin glider på ett nytt självförtroende. Bilden är att hon är säker i det tillfällen som hon medverkar i. Nu finns politiken samlad och ett lag runt om som ger stöttning och råd.

        Mona Sahlin har ikväll blivit utfrågad av Politikerbloggen och Nyhetskanelen och det första intrycket är att det kändes väldigt bra och stabilt. Kände att Mona Sahlin hade snabba bra svar på de frågor som ställdes utan att ge efter. Det visade på utfrågare som fick ge sig. De kom ingen vart med frågorna. Ett tydligt besked om hennes förtroende var att så länge som de RödGröna har en sådan styrka i opinionen så tyder det på att det också finns ett förtroende för ledningen.
     Det har varit en vecka som gått i de RödGrönas tecken då vi presenterat vår budgetmotion. Som svar fick vi ett antal nej. Vi har ledningen, Vi har personerna och vi har politiken. Det är inte konstigt att det vevlar från majoriteten.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,