Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100521

När Mona Sahlin inte uppför sig som en man skriker man

Sittande och slänger i mig lite rester till lunch får Johan U och Johan W mig att öppna ögonen över en artikel i Expressen

      Anna Hellgren skriver i dagens tidning om den nya bok om alla de män som styrt vårt rike och sätter in Mona SAhlin i ett sammanhang.
Men att Mona Sahlin är hatad och föraktad har djupare anledningar än Tobleroneaffären – som samtliga inblandade borde minnas också var ett uttryck för patriarkalt taskspel inom Socialdemokraterna själva.
Sahlin är en politiker som förkroppsligar skärningspunkten mellan några av den vita patriarkala politikens brännande noder: hon är för ett mångkulturellt samhälle, hon är antiauktoritär på gränsen till medial självutplåning, och hon har i fler år än någon kunnat säga hbt stött just hbt–personers rättighetskamp.
Dessutom är hon en kvinna, med potentiellt sett mest makt av alla, i ett Sverige där den politiska historien hittills just låter sig sammanfattas med orden: ”22 män. En historia.”
 
       Det är en intressant skrivning sin ger perspektiv och också lyfter en del frågor om hur Expressen kommer gå vidare med bevakningen inför valet. När detta står i tidningen så anser jag att det förpliktar även fortsättningsvis. Må nu andra delar av redaktionen orka läsa kultursidorna ty där verkar klokheten finnas på Expressen.

Mer läsning finner ni här: RödgGrön och NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus