20100628

Regeringen orsakar impotens. Bör avgå för folkhälsan

Argumenten för att byta regering får idag en ny dimension må jag säga. Det är inte bara fler arbetslösa, utförsäkrade utan också mer impotenta.

     Idag kan man läsa i tidningarna att fler män har under den sittande regeringen blivit impotenta. Om det handlar om regeringens sexappeal ska jag låta vara osagt.
Året han(mitt tillägg: Fredrik Reinfeldt) klev in i Rosenbad var det drygt 707 000 personer som fick magsårsmedicin. Tre år senare var det 63 410 fler. Drygt 41 000 fler människor behövde medicin mot högt blodtryck och drygt 35 000 fler var i behov av antidepressiv medicin jämfört med 2006.
Även huvudvärken tycks ha ökat under Reinfeldt. Antalet personer som fick migränmedicin ökade under samma tid med 1 753. Av någon anledning ökade också antalet människor med erektil dysfunktion, i dagligt tal kallat impotens, med 12 362 personer.
      Här är nått för folkhälsoministern att sätta tänderna i. Maria Larsson borde fatta ett beslut kring folkhälsan som innebär att regeringen avgår med omedelbar verkan och inte ställer upp till omval.

Media: Ab, Ex, SVT.
Bloggat: Tokmoderaten och Peter Andersson noterar detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,