20100708

RödGröna Fixar även sjukvården

Igår så presenterade den RödGröna oppositionen sin syn på sjukvårdspolitiken. Den sätter patienten och inte vårdföregtsgen i fokus. En klar skillnad gentemot den styrande Alliansen.


         Visst är skillnaderna stora på område efter område. Nu är de RödGröna komna till sjukvården och presenterade en överenskommelse kring de olika frågorna
– Det är patienter med de största behoven som ska prioriteras först. Att använda den offentliga finansieringen som bas och i samma vårdföretag erbjuda tilläggstjänster med privat finansiering är inte acceptabelt. Kvaliteten riskerar att urholkas i den verksamhet som finansieras med skattemedel. Viljan att betala skatt minskar. Det skapar klyftor mellan de som kan betala och de som inte kan, säger Mona Sahlin.
– Vi sätter stopp för gräddfiler i vården. En grundläggande förutsättning för att behoven ska styra är att privata sjukförsäkringar inte ska blandas in i den offentligt finansierade vården. Regeringen har öppnat för en farlig utveckling som riskerar att tudela vården. Vi kommer att vända denna utveckling, säger Lars Ohly.
– Vi måste få stopp på den omfattande felmedicineringen av våra äldre. Därför föreslår vi en Lex Gulli för att komma tillrätta med läkemedelsvanvården, säger Peter Eriksson.
– All information om en patient ska samlas på ett ställe så att patienten slipper berätta sin sjukdomshistoria vid varje ny vårdkontakt. Vi genomför därför reformen med En patient en journal. Det stärker kvaliteten och säkerheten inom vården, säger Maria Wetterstrand.
     Vidare så idag klockan 12.30 presenterar Världens bästa landsting, Det rödGröna i Kalmar Län, hur vi får vården utan kö i Sverige och med en början i Kalmar län.

      Sedan ryktas det att Margot Wallström går på Visbys gator så borgare ta er i vakt ty nu är ni inte säkra enligt media,,,,,  Och det ryktas om att regeringen idag ska presentera mer pengar till kommuner och landsting

Media: DN, Ab,
Bloogat:Landstingsmajoriten  och Landstingsmajoriten2 och Peter Andersson skriver kring dessa frågor
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,