Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100825

Ännu ett lömskt förslag

Det finns en lömskhet i förslagen från alliansen. Johan Westerholm skrev om det och idag fortsatte det.

         Dagens utspel från de borgerlgia var inget undantag. Vi får en bild av att de tänkte höja studiemedlen och det vore mycket bra. Men vid en snabbare granskning så är det bara en ökad skuld till de studerande som man ordnar.


        Jag vet från den tiden som jag tillbringade på folkhögskola och maxade lånen. En skuld som sedan förföljde mig. Nu är jag fri från den. Men ett system som binder fast unga i skulder från start är inte rätt väg att gå. Det som behövs är att vi ökar på bidragsdelen så att de studerande får justa ekonomiska förutsättningar att klara sina studier. För vi vet att ekonomiskt otrygghet inte föder strålande studieresultat.

     Så det blev inga bra presenter idag heller för barnen...

Media: DN, SvDSR.
Bloggat: Krassman och Glennfalk skriver.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus