Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100805

Kan regeringen sträcka på sig?

Svaret är nej. Ni har misslyckats med ert huvuduppdrag. En arbetslöshet på 9,5 procent är inget annat än ett misslyckande. Det går inte att gömma sig bakom konjunkturer hit och konjunkturer dit. Ett misslyckande är ett misslyckande.

        Idag så presenterade SCB färska siffror kring arbetslösheten. Det är en skrämmande siffra som jag som socialdemokrat ALDRIG kan vara belåten eller nöjd med dessa siffror. För mig personligen är varje individ som inte får ett arbete ett misslyckande som jag inte gillar.

       Men var finns regeringen? För att komma tillrätta med arbetslösheten behövs det åtgärder och inte passivt sitta och vänta. Huvudet i sanden har aldrig fungerat och kommer inte funka nu heller.


       Regeringsbloggarna kommer säkert finna ett och annat at jubla över och komma med allehanda skrämsel om vi får makten. Men 9,5 procent eller 488 000 arbetslösa behöver inte  skrämmas det är redan det!

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, DN, SvD.
Bloggat: Johan W och Johan U och  Peter A och Peter J och snart Peter H...
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus