20100805

Vart tog Folkpartiet vägen? De humanistiska?

Det här en bloggning om en känsla som sakta växer fram hos mig och den är inte behaglig. Det är en postning som jag har haft i mig ett par dagar men inte riktigt kunnat formulera och detta blir ett försök.

          Det handlar om vad den svenska högern är på väg och då främst Folkpartiet. Under ett antal år så har sakta en förskjutning mot grumligare vatten sket och bilden från när Bengt Westerberg steg ur soffan för att inte blanda sig med Ny Demokrati känns så avlägsen.


        Svenskatester i förra valet var ett steg som fick oss att fundera på vart Folkpartiet hade tagit vägen. För det var inte det socialliberala parti som stod upp för de svaga och förtryckta. Sedan har partiet kommit med fler förslag i den riktningen och det senaste var förbudet mot burka. Om det varit för tjejernas väl och som ett inlägg i jämställdhetsdebatten må väl men inte här utan perspektivet var ett helt annat.


      Vidare till det som nu sker inom skolan där sympatin och förståelsen med de svaga eleverna raskt kastas åt sidan för den starkes rätt. Om  du mår dåligt och tar till skolket så ska du straffas. Det är ett nytt parti som tar form utan att som moderaterna försöka skylta med det. Det nya svenska, folkpartiet för den starke.

       Från att lämna soffan så ser vi exempel på hur flera lokala folkpartister vill samverka med Sverigedemokraterna och dricker champagne med dem. När sedan en tveksam person hoppar av miljöpartiet med formuleringar kring bättre grön politik så visar det sig att han redan i det närmaste är petad från Miljöpartiet på grund av sina attacker mot islam. Kommer han, som söker sin nya hemvist till Alliansen, välkomnas av Folkpartiet?

        Jag ställer mig frågande vad de gamla socialliberala folkpartisterna finns idag och vilka tankar de bär med sig. Visst finns det de som redan idag brjar med någon form av tyst protest mot vad som sker. Jag hoppas den växer för Folkpartiet har varit en bra röst för de svaga och de utsatta. Må de finna tillbaka dit och inte fortsätta på den inslagna vägen.

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, DN, DN2, DN3, SvD, SvD2, SvD3, SvD4, Ex, Ex2, Ab, Ab2, Sydsvenskan.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,