20100917

De lyder bara order från sitt departement

Det bara fortsätter. Det som började som ett litet blogginlägg på en relativt okänd blogg har nu växt till en hav av stormar som kan fälla den starkaste fura till regering.

      Noterar ett par saker i dessa sluttider av valrörelsen. Moderaterna har gått från att vara partiet för individen till att blir systemkramare där det är ok med att vissa kommer emellan. nu senast kända i raden Annica Holmqvist. Jag grät när jag läste om henne. Har Moderatledningen läst? De säger att de inte bryr sig om enskilda fall eller kan ta ställning. Men någonstans så måste även en moderat ha ett hjärta. Vi kan se att moderatledaren väljer att springa istället för att stå upp för sin politik. Strategin känns igen.

        Vidare så noterar jag att försäkringskassan bara följer order från sitt departement. Med andra ord från Göran Hägglund, kristdemokrat, och hans förlängda arm Christian Husmark- Pehrson, moderat.
Stig Orustfjord, Överdirektör för Försäkringskassan, han säger

– Vi följer de lagar vi får från riksdagen, precis som alla andra myndigheter gör.
          Det finns moderater som nu tröttnat på detta och lämnar partiet. Det visar att det finns hjärta hos en del. Men vad gör de som är kvar?

         Sms-lån för att ha råd med medicin när ma när cancersjuk. Ja så skriver läkare på aftonbladet debatt idag. Det är en bild av ett sjukt Sverige och det går att ändra om man bara ser vad som pågår.


          Som avslutning kan man konstatera att DN anser det viktigare med spelteorier om ett kommande valresultat än att se vad som sker i Sverige med en moderatledd regering... [UPPDATERAD] DN har tvingats följa med och rapporerar nu också

Media: Alliansfritt Sverige den progressiva nyhetsportalen, TV4, Ab, Ab2, Ab3, SvD, EkotEx.
Bloggat: Johan U och Krassman och Johan W och Marika och Annika skriver kring detta.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,