20100914

Del ett av utfrågningen ger lite att fundera över

Fyra ledare som alla behöver profilera sig. Men de måste samtidigt vara ett lag för de har de lovat varandra tills valdagen skiljer dem åt...

         Blir så trött när man lyssnar på Alliansens företrädare. De säger att de tycker att kvinnorna i välfärden behöver bättre lön. Samtidigt så drar de undan löneutrymmet genom de skattesänkningar som ger kommuner och landsting mindre ekonomi till löner för de kvinnor som de anser är värda den. Åter så hänger inte munnen med deras handling. Det blir en tom retorik som faller platt om man tänker till.

       Folkpartiet genom Jan Björklund erkänner att man ville ha ut folk från arbetslöshetsförsäkringen. Men kanske inte så många. Frågan som jag ställer mig är hur många hade de räknat med om 500 000 var för många? var det lagom med 450 000? Argumentet enligt de fyra är att de redan stod 700 000 utanför.Är det då bättre med 1,2 miljoner än 700 000.  Kan säga att de andra ledarna hänger på i retoriken. Åter är det en tom retorik.

        Man kan lugnt konstatera att Folkpartiet är det svarta fåret när det gäller integrationspolitiken. Ser man de förslag som de lagt som parti eller ledande personer inom partiet så är bilden väldigt skrämmande. De tre andra partierna försöker ta över frågan så att Jan Björklund inte får så mycket utrymme.  Det leder till att Jan Björklund till och med går in och bryter sina Allianskamrater.Här finns det en större skillnad än de vill ge sken av. Men jag är orolig över den utveckling som Folkpartiet gjort de senaste åren. Från att vara det partiet som stod på de svagas sida till detta disciplinparti med piskan som den svages bäste vän.

       Blir både trött och arg på Fredrik Reinfeldt över sitt hotande kring att det bara är med en röst på de borgerliga som man kan vara trygg för att slippa sverigedemokraterna. Men han ger inget svar på hur de kommer agera om de inte når egen majoritet eller hur de kommer agera i opposition. De RödGröna är tydligare på denna punkt. får man inte egen majoritet så kommer det inbjudas något av de mindre borgerliga partierna.

Media: Ab, Ab2, SvD, Ex, Ex2.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,