Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20100914

Lästips kring din lön

Idag kan man på SvD Brännpunkt ta del av vad som står på spel. Det är en lönesänkarkarusell som vi går emot om vi inte för ett skifte på söndag.

       Mona Sahlin, Thomas Östros och Wanja Lundby Wedin skriver idag om tanken bakom den förda borgerliga politiken. Det är en tydlig bild som växer fram med lönesänkningar som mål.
Det moderata nyspråket är en förutsättning för att regeringen ska lyckas med sin långsiktiga strategi. När regeringen pratar om ökad flexibilitet innebär det i praktiken ökad otrygghet för Sveriges löntagare. När regeringen pratar om att det ska löna sig bättre att arbeta innebär det i praktiken sänkta löner. När regeringen pratar om att återupprätta arbetslinjen innebär det i praktiken att arbetslösa ska leva i fattigdom. När regeringen pratar om bättre matchning innebär det i praktiken passivitet och minimala utbildningsinsatser.
      Det är en utveckling som jag bestämt tar avstånd ifrån. Sverige ska inte konkurrera med  låga löner utan höga kunskaper. Vi ska genom utbildningssatsningar ge alla de kunskaper de behöver för att ta sig an framtidens utmaningar.

Media: SvD.
Bloggat: Martin och Kulturbloggen och Peter på sitt Röda Berg.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,
blog comments powered by Disqus