20100914

Mona Sahlin leder socialdemokraterna, inte styr

Ville egentligen inte skriva om personer men efter att en av mina favoritförfattare så belysande målat bilden av mosa Mona så kan jag inget annat än att ge efter.

      Jonas Gardell skriver idag i Expressen kring den hetsjakt som är på Monas gamla affärer. Inget om de aktuella affärerna med en utrikesminister som cirkulerar i en utredning om brott mot folkrätten. Ett Blöjpaket mot brott mot folkrätten. Smaka på det. Ett misstag mot en medveten företagsstrategi.


      Är det så enkelt att Mona är kvinna och detta samhälle inte klarar det? Finns det någon som kan tvivla på hennes ideologiska ryggrad. Finns det någon som kan säga att hon saknar erfarenhet?

       Ska jag gå på de kommentarer som kommit hit till min blogg är bilden av ett gäng karlar med något borgerliga värderingar som ondgör sig över Mona Sahlin. Det finns kommentarer som säger att de ska rösta på Fredrik Reinfeldt istället för Mona. Min fråga blir vad Moderaterna gör för den enskilde arbetaren som riskerar att bli sjuk eller arbetslös. Vad gör moderaterna för skolan och äldreomsorgen som tappat 25 000 medarbetare. Det är 50 000 händer mindre som kan ge våra unga och gamla en stöttande kran eller klapp på kinden.

       Den Svenska politiken handlar inte om personen utan om personer. Vi har byggt landet gemensamt och så vill vi socialdemokrater göra det i framtiden. Mona Sahlin är en ledare som ser det och ger alla en uppgift. en ledare som inte tar äran åt sig utan delar berömmet i laget. Hon är en ledare som står upp i med- och motgång. Inte bara när det går bra som vissa ledare som låter sina ministrar klä skott för dåliga beslut.

      Nu tar vi och glömmer personerna för en stund och koncentrerar oss på vilket samhälle vi vill ha efter söndag. Det är på de PARTI som ligger närmast ditt hjärta som du ska lägga din röst på, inte vem som har vackrast leende...

Bloggat: Nina skriver också
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,