Har tidigare skrivit om högerns ekokammare och de hemliga bidragsgivares som stödjer moderaterna. Idag kan man ta del av Peter Andersson som ger en bild om vad det handlar om.
Ibland blir man trött på högern och denna förfasan över att fackföreningsrörelsen och socialdemokratin är två grenar på samma träd med rötterna i den gemensamma ideologin. Aldrig vi höra det samma kring Svenskt Näringsliv och Moderaterna.
Den Svenska arbetarrörelsen har alltid varit öppen med hur vi organiserar oss och hur vi stöttar varandra. Vi har också varit tydliga med varför och historien som ligger till grund för detta. Här är det en avgörande skillnad höger och vänster i svensk politik.
Det vore tacknämligt om moderaterna och den övriga högern var lika tydliga med sina avsikter som vi är. Det vore att spela rent. Vi vet att man får stora bidrag från olika "hemliga" bidragsgivare. Varje val slås det upp hur LO skänker pengar till socialdemokraterna. Ett bidrag som beslutas på kongresser och redovisas öppet på alla tänkbara sätt.
Genom att det inte är framkomligt med gemensamma överenskommelser så har nu socialdemokraterna gått fram med att man kan behöva lagstifta på området. Det är beklagligt att det ska behöva gå så långt som lagstiftning, men det verkar inte finnas någon annan lösning då moderaterna verkar ha allt att dölja. Det funkar inte att gömma sig bakom valhemligheten. Ett argument som inte ens kamrat DN köper längre.
Sverige borde nu sluta stå i skamvrån och ta plats bland den stora majoritet av Europas länder som har öppna redovisningar. Moderater ta nu och skärp till er. Det är inte bra för demokratin utan väcker starka kanske befogade misstankar.
Som avslitning så lånar jag en sammanställning från Thomas Hartman för att visa lite på varför Facket gillat socialdeokratin. Detta är vad den arbetarvänliga borgerligheten har tyckt och röstat om...
Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet (1916)JA bilden kan inte bli tydligare. Det behövs en socialdemokrati för att göra skillnad för arbetaren. Inte en löntagare fientlig borgerlighet som är styrd från arbetsgivarorganisationer med mörka syften.
Nej till åtta timmars arbetsdag (1919)
Nej till sjukkassan (1931)
Nej till a-kassa (1934)
Nej till två veckors semester (1938)
Nej till tre veckors semester (1951)
Nej till fyra veckors semester (1963)
Nej till 40-timmars arbetsvecka (1970)
Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63(1973)
Nej till femte semesterveckan (1976)
Ja till sänkt a-kassa och sjukpenning (2004)
Nej till höjd a-kassa (2006)
Ja till sänkt a-kassa (2006)
Nej till höjd sjukersättning (2006)
Media: SvD, SvD2, SvD3, DN, Ab,
Bloggat: Kulturbloggen och Peter J också.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar.
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om politik, val 2010, LO, Socialdemokraterna, moderaterna, svenskt näringsliv, ekokammare,