20101107

En gripen.

Nu har polisen efter tips gripit en man i Malmö. Ännu en misstänkt som får heta sin ålder. Kan nu bara hoppas det är rätt och att det kan få slut på skjutandet och alla spekulationer kring dådet.

       Kan inte sätta mig in hur det är att leva i en stad där man inte kan vara säker för om man ska bli beskjuten. Men en obehags känsla finns där i kroppen på mig. Men frågan som jag med en reflextanke är om det är rätt person eller om det är fel.

       Det har under resan varit en massa spekulationer kring orsaken till dessa illdåd. En galning eller är det rasistiska motiv som ligger bakom. Låt nu polisen säkra att det är rätt person de gripit och att vi sedan får motiven bakom. Det är av vikt för att samhällsdebatten inte ska spåra ur och en misstro en mot den ena och en mot den andra. För är det en galning eller ett angrepp på samhället?

       Vidare så kommer vi nu kunna få svar om det kommer behövas politiska åtgärder och om det är av justitiedepartementet eller kring arbetsmarknad och integration. För vi vet att det är tufft i Malmö och våra andra storstäder. Det finns ett utanförskap som lätt föder våld. Vi kommer oavsett utgång finna en politik för förorten. en politik som har arbete i fokus för med jobbet följer många gånger tryggheten med oss.

Media: Ab, Ex, SvD, DN, GP, SVT, SR.
Bloggat Peter Andersson och Röda Malmö på ämnet.Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,