20101111

Jag vill inte gå ensam

Sitter framför datorn medan familjen med ett gillande torterar sig igenom ännu ett avsnitt av Robinson. Funderingarna kretsar kring vart mitt parti är på väg och vilken roll jag kan tänkas ha i en framtid. Jag vill, men kommer det finnas en plats där jag kan utvecklas.


      Öppna Kriskommissionen (ÖKK) öppnande mina ögon och tankar. Jag kände att man kunde börja tänka utanför boxen. Det fanns inget rätt eller fel. Det blev tillåtet att mosa gamla sanningar utan att man straffades. Alla har intie lämnat min huvud än men de är på väg att formuleras till allmän läsning.


       Utifrån detta så känner jag en nedstämdhet kring detta totala fokus på person som partiledningen (här räknar jag in alla i partistyrelsen). Jag sa tidigare idag till SR/Ekot – Vi kommer att behöva byta både personer och organisation, men allt måste ha sin tid. Jag hade hoppats på att det politiska samtalet skulle ha kommit igång innan det här som kan hindra att vi får ett öppet samtal och i stället för att prata fritt ur hjärtat vad man tycker så kanske man mer pratar med hjärnan. Vad kan det här ge mig för fördelar? 

        Finns det en risk att vi till valet 2014 står och stampar med nya leenden och samma politik... Jag är seriöst orolig på att det finns krafter som nu ser möjligheterna till egna vinster framför partiets och i slutändan Sveriges befolkning. Må jag ha fel. Må Kriskommissioen lyckas bryta igenom och lägga fram en ny politik som ställer allt på sin ända. En politik som gör att vi återfår den roll som vi haft. Samhällsbyggaren som är i opposition mot de orättvisor som dyker upp längs vägen.

        Så jag uppmanar alla partimedlemmar att skita i personen och göra mig sällskap på vägen mot en ny socialdemokratisk politik. Jag vill inte gå ensam.

Media: Ab, Ab2, Ex, DN, SvD. Även Peter Johansson och Johan Westerholm var citerade i Ekot.
Bloggat: Peter Andersson och Kjellberg och Johanna Graf på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,