20101106

Spioner är vi allihopa

Så visar det sig att USA har spionerat i Sverige. Jaha, vem är snopen? Om det ska vara så är en annan fråga. Vi lever i en global värld där rädslan föder övervakning på breda fronter.


     Det är intressant hur justitieministern Beatrice Ask nu försöker ta sig ur denna besvärliga situation med ord som
– Jag utgår från att det arbete som de utländska ambassaderna gör i Sverige ska följa svenska lagar. Det är väldigt viktigt för förtroendet, det är rimligt att svenska myndigheter vet vilka åtgärder man vidtar, säger hon
      Självklart så följer de lagen i Sverige. De har ju gjort det i Norge och Danmark, not... DEt finns en naivitet hos ministern. En godtrohet generellt mot USA. Det verkar glömmas bort att USA är en stormakt som gör allt för att behålla den positionen. Vi har rapporterna från Irak och Guantanamo som visar på USAs förhållande till nationella och internationella lagar. Så självklart följer det lagen i Sverige.

      Nu bollar hon över frågan till utrikesdepartementet och Carl Bildt. Finns det en rädsla att göra sig besvärlig hos amerikanerna... Med den rädsla som idag finns i världen så föder det  sådana här problem. Övervakningssamhället tar sig närmare steg för steg. Det är som om det fanns en terrorist i varje unge. Frågan är när vi ska anlita USAs ambassad som dagis. De kommer ha full koll på alla dessa terroriserande ungar på gatan.

Media: DN, AB, SvD, Ex.
Bloggat: Peter J och Kulturbloggen och Martin på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Boken om NetRoots och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte NetRoots valananlys samt den öppna kriskommissionen
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,