Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20101116

Vi går i fronten för socialdemokratin.

Det pågår en debatt inom Socialdemokratin, men den pågår inte längre i styrelserummen utan okontrollerat bland medlemmar ute på nätet och i lunchrummen. Nu fortsätter debatten in på SvD.

        Aftonbladet har sett vad som sker Expressen släpper fram utrymme och nu senast SvD. Alla ser att den nya socialdemokratin formas bland bloggare på nätet som vågar lyfta på alla stenar. Bloggare och andra aktiva på nätet som inte räds att bli av med stolen man sitter på eller som man kanske kunde få. Aktiva som drivs av en kärlek till socialdemokratin. En ny rörelse som vill att det socialdemokratiska arbetarepartiet även fortsättningsvis ska vara det ledande partiet i bygget av morgondagens samhälle.


      För att socialdemokraterna ska klara det så behövs inte bara nya tankar utan även en vilja bland de som företräder oss att vilja pröva nytt. Att se att världen ser annorlunda ut. Att den som igår var var anställd idag är egenföretagare med sämre skydd och ökad otrygghet. Det som igår var folkrörelse idag är etablissemanget och nya rörelser växer fram. Men frågorna måste nu också bytas i nya svar och jag ställde idag i ett inlägg frågan kring vad den nuvarande partiledningen kan tillföra och det är tyst. En tystnad som inte var oväntad men skrämmande. Som Tokmoderaten skriver -Målet för sossarnas bunkergäng är att dämpa åsiktsskillnaderna och börjar måla upp en falsk bild av samsyn för allmänheten - inget annat. Det görs försök från partiets kriskommission men vad det leder får vi se. En sak är säker att den öppna Kriskommissionen inte ger sig i arbetet.

Så jag avslutar med ett stort tack till mina bloggande kamrater för en fantastisk bra debattartikel idag. En som vi är fler som skriver under på fast vi inte fanns på pappret. Vi är många ute på nätet som vill se förändringar och då behöver vi visa det. Så Tack  Annika Högberg, Alexandra Einerstam, Sandro Wennberg och Johan Westerholm.

Bloggat: Rosmarie Södergren, Tokmoderaten, Peter Andersson och Rasmus Lenefors Krassman på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus