20110228

Ett bidragsparti med utgång från spisen.

Kvinnan på bilden har inget med KD att göra
Måste erkänna att Expressen har en vass ledare idag kring Kristdemokraterna. Socialdemokraterna har fått backa som bidragsparti till förmån för Kristdemokraterna. Ett bidragsparti med utgång från spisen. 

       Det är känt sedan tidigare att kristdemokraterna inte har något till övers för barnomsorgen i Sverige. Med begrepp som valfrihet försöker de dölja de faktum att de är ett kristet konservativt parti som anser att kvinnans plats är mellan spisen och tvättmaskinen. Jag kommer få en massa påhopp om att det handlar om valfrihet men ingen tror på det själv. Jag har tidigare skrivet om dragkampen inom Kristdemokraterna. en dragkamp mellan kristna demokrater och den konservativa kristna högern. Det ser ut som den senare kommer gå vinnande ur striden och den politik som gjort att de nått framgångar är finito och drömmar om ledande som sina systerpartier runt om i världen bara blir en önskan. Den öppning som de hade att gå på har effektivt stängts till av Moderaterna.

      Noterar att småpartierna i Alliansen nu kämpar med näbbar och klor för att hålla sig över fyra procent. Men att ingen utmanar moderaterna är märkligt. Anledningarna kan jag se som om de redan givit upp den arenan som verkar vara vinstgivande. Ett annat scenario är att de inte orkar ge sig på moderaterna. Att de redan kastat in handduken. Eller är de så att de inte längre tror på den politiken utan rensat undan de som vill se uppgörelser i mitten av det politiska landskapet. Även om moderaterna tappar marginellt så äger de den politiska borgerligheten.  Som avslutning gör det mig inget om dagens kristdemokrater åker ur riksdagen efter valet 2014. Med de högerkristna värderingar som allt mer verkar vinna mark inom partiet anser jag att de inte har något att tillföra. De söker en svunnen tid då kvinnans plats var hemmets vrå. En tid då kvinnan som individ inte sågs.

Media: SvD, SvD2, Ab, Ab2,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,