20110215

Och hyllan har en lucka hos partisekreteraren?

Så gick dagen och kvällen kom. Men vad blev de återstående. En kommentar på nyheterna klingar förbi. ”Blir stående i en hylla på Sveavägen 68” Men nu är rapporterna klara vad händer med männen och kvinnorna bakom politken

        Genom Sandro Wennberg och Johan Westerholm ser jag frågor ställas som också kräver svar. De två Ö:en som är ledande personer för den politik och strategi som låg till grund för valet. Vad är deras åsikt? En partisekreterare som bara anser att vi ska gilla läget om jag tolkar honom rätt. En Kriskommission som släppt en rapport på 117 sidor och utifrån förutsättningarna gjort ett bra arbete. Men vad händer med den skara på 55 personer i VU och partistyrelse som ligger bakom politiken från 2005 och framåt. Sitter de bara still i båten och väntar på att andra ska ro åt dem? Är det inte så att de är satta för att just ro och föra partiskutan framåt. Men likt Titianic så sjunker Sveriges största parti och vi har nu fått en första rapport kring hur vi kan börja länspumpa och finna läckorna så att vi åter kan segla majestätiskt på de sju haven. Men då krävs att hela besättningen tar sitt ansvar. Kapten har sagt att hon lämnar skutan då hon inte anser sig klara uppdraget. Men de som inte åtgärdat de första hålet utan bara väntat på nya vad gör de?

        Nu finns en plan som inte kan anses vara en universallösning men ger en ansats på hur vi går vidare. Jag vill åter då lyfta frågan kring de 55 ledande personerna som har fått förtroendet att leda mitt parti. Vad gör ni? Vill ni fortfarande ha en ledande position?
 
        Så hur går ni som
nu äger rapporten vidare? Vad är nästa drag. Jag vill ha det presenterat för mig eller låter ni media få rätt med att det bara blir en hyllvärmare på partisekreterarens rum och vi fortsätter mot nollpunkten med noll väljarstöd.

Kan vara dagens längsta länklista:
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Glöm inte den Öppna Kriskommissionen. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,