Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20110428

Lekande barn när Juholt prioriterar, inte skatter

Det förbereds ett stort reformpaket. Utifrån de tal som Håkan Juholt har hållit under våren sedan han blev vald börjas det nu formuleras en politik. Under 1:a majtalen kommer vi få en del och sedan kring vårmotionen, men grunden kommer läggas i höstmotionen.

            Idag så har Håkan Juholt i media presenterat en del av de förslag som kommer komma framöver. En bild som blir klar är att socialdemokraterna inte längre kommer förhålla sig till den borgerliga politiken utan göra den egna agendan. Att springa efter borgerliga utspel är gårdagen och nu ska tåget vända och gissa vilka som ska springa efter. Det finns ett motstånd har vi märkt och det är inte bara bland de borgerliga politikerna utan även journalister som blivit invalda i en verklighet som de fått till sig av den borgerliga ekokammaren.

        Det vi kan läsa är att de områden som det kommer vara fokus på är Barnfattigdomen, kommunala kulturskolan. Med andra ord så är det barnen och deras skaparkraft som är ett av fokusen när Juholt formar den framtida socialdemokratin. Ett fokus som jag gillar skarpt. Återkommer med mera när vi närmar oss 1:a maj.

Media: Ab, SvD, Exp.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,
blog comments powered by Disqus