20110428

Lekande barn när Juholt prioriterar, inte skatter

Det förbereds ett stort reformpaket. Utifrån de tal som Håkan Juholt har hållit under våren sedan han blev vald börjas det nu formuleras en politik. Under 1:a majtalen kommer vi få en del och sedan kring vårmotionen, men grunden kommer läggas i höstmotionen.

            Idag så har Håkan Juholt i media presenterat en del av de förslag som kommer komma framöver. En bild som blir klar är att socialdemokraterna inte längre kommer förhålla sig till den borgerliga politiken utan göra den egna agendan. Att springa efter borgerliga utspel är gårdagen och nu ska tåget vända och gissa vilka som ska springa efter. Det finns ett motstånd har vi märkt och det är inte bara bland de borgerliga politikerna utan även journalister som blivit invalda i en verklighet som de fått till sig av den borgerliga ekokammaren.

        Det vi kan läsa är att de områden som det kommer vara fokus på är Barnfattigdomen, kommunala kulturskolan. Med andra ord så är det barnen och deras skaparkraft som är ett av fokusen när Juholt formar den framtida socialdemokratin. Ett fokus som jag gillar skarpt. Återkommer med mera när vi närmar oss 1:a maj.

Media: Ab, SvD, Exp.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,