20110521

Nya språkrör vad innebär det för politiken?

Grattis till de nya språkrören, Åsa Romson och Gustaf Fridolin nu kommer vardagen även till er och jag väntar med att se hur ni axlar arvet efter Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.

       Miljöpartier har nu utsett efterträdare och en ny resa tar fart. Det är inte ett lätt jobb som väntar med tanke på den medgång det avgående språkrörsparet gjort. En resa som jag lite grann beskrev igår. Det kommer komma en smekmånad och en sommar men sedan så är det åter dags för hösten och en första prövning när höstbudgeten ska avhandlas.

        Det som många undrar är hur partiet ska balansera på mittlinjen. Kommer den pragmatiska synen på politiken ligga fast eller är det en mer ideologisk baserad linje som tar vid. De båda nyvalda språkrören verkar vara delade i frågan. Det är med spänning vi kommer få följa dessa två och hur de kommer med sitt ledarskap färga miljöpartiet. vilka nyanser av grönt kommer vi få se?

Media: SVT1, SVT2, SVT3, SVT4, SVT5, SVT6, DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5, EXPR1, EXPR2, EXPR3, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5, SR.
Bloggat: Martin Moberg och Sebstian Stenholm som jag också snott länkar från :) 
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,