20110510

Socialdemokraterna stoppar FAS 3

Rubrik från Ekokammaren DN 2011-05-10
Idag så lägger de RödGröna fram ett förslag om stopp på FAS 3. Förslaget får stöd från Sverigedemokraterna vilket leder till att det finns en majoritet mot FAS 3. Jag är nöjd och de må de många sjuka och arbetslösa också vara.

          Men innan jag går in på det hela så kan jag inte låta bli att reflektera över rubriksättningen från DN. Att hävda att det handlar om att stoppa en jobbreform är väll att ta i. Med detta strutsbeteende så tar DN ekokammaren till en ny nivå. Det finns en bred bild kring att inte FAS 3 fungerar och att det behövs andra förslag för att få folk i arbete. Men i sitt oreserverade stöd för moderaterna och regeringen väljer de smakfullt rubriksättningen.

       På SVT debatt skriver idag Ylva Johansson
”Långtidsarbetslösa måste få möjligheter att studera, kompetensutveckla sig eller att starta eget. Arbetsförmedlingen måste ges möjligheter att hjälpa människor till jobb på den reguljära arbetsmarknaden, eller till subventionerade anställningar till avtalsenliga villkor. Fas 3 är ingen lösning på långtidsarbetslösheten. Sverige behöver en aktiv jobbpolitik med utbildning, kompetensutveckling, näringspolitik, småföretag och forskning. Allt annat är slöseri”.

        Det är bara att hålla med och svaret från moderaterna är att ta det lugnt och vänta. Vi kan inte vänta på denna utslagning lika lite som vi kan vänta på att utrota barnfattigdomen. Men det blir allt tydligare att det saknas politik gentemot det mesta efter krisen och det enda svaret är sänk skatten.

        Som avslutning dagens understatement. Att Anders Borg underkänner Sverigedemokraternas  budget. Var det någon som trodde något annat?

Media: Ab, Svd, DN, DN2, SVT, SVT2, SVT3.
Bloggat: Sebastian Stenholm, Löntagarbloggen, Thomas Böhlmark och Martin Moberg på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?  Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,