20110607

De fattiga barnen syns inte på KDs radar

Åter igen kommer siffror som pekar på att barnfattigdomen ökar. Från borgerliga politiker och sympatisörer kommer det säkert komma undanflykter och skylla på sviter från det forna socialdemokratiska styret...

       Idag presenterar Rädda Barnen en rapport som visar på att barnfattigdomen inte minskar utan ökar. En av de bidragande orsakerna är bristen i familjepolitiken och frågan är var Kristdemokraterna finns i frågan. Partiet som försöker göra familjepolitiken och barnen till sitt signum har inte gjort några häftigare avtryck. Tassande kring fyra procent och med hela socialdepartementet i ryggen klarar de inget mer än att jobba fram ett vårdnadsbidrag som måste anses vara misslyckat, då även partiledaren nu vill radera det från den kristdemokratiska tavlan. Ser vi på regeringen hanterar frågan så finns inga förslag som kommer leda till en förändrad situation för de fattiga barnen.

        Socialdemokraterna lägger förslag och senast att alla unga ska få sommarjobb medan det är tyst från regeringen. Idag så kommer förslag för att ta bort de värsta deffekterna i sjukförsäkringen som även den slår mot barnen då föräldrarna blir lidande. Kristdemokraterna har chansen att visa att det verkligen står på de fattiga barnens och de sjukas sida. Vi väntar.

       De må sägas att efter Håkan Juholt lyfte att barnfattigdomen ska utrotas så har talet om barnfattigdomen talats av alla partier men de som har makten att lägga konkreta förslag talar endast. För mig gäller inte vackra tal utan handling och där ser jag inget från de fyra regeringspartierna. Agendan är tom och har så varit. För ingen ska komma och säga till mig att jobbskatteavdraget är det bästa för att bekämpa/utrota barnfattigdomen. Politik gör skillnad och här syns den.
Grafik från Ekot

Media: DN, DN2, Ab, SR, SvD, Exp.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,