20110610

När Nato lägger sig för att inte Juholt ska tappa ansiktet...

Hur är det möjligt att Svenska borgliga partier lägger sig platt för att inte Socialdemokraterna ska få skämmas... Är det verkligen någon som tror på denna omskrivning av historien? Samtidigt så beskylls socialdemokraterna för fuskspel när de inte lägger sig platt för regeringen i frågor de är oense...
 

        Det är en märklig debatt som pågår i landet, eller rättare sagt inom borgerligheten med stöd från sitt egna medialandskap (Ekokammaren). Grunden är att den brist på statsmannamässigt beslutsfattande så riktas kritiken inte inåt utan åt socialdemkraterna som sakta börjar finna en roll i opposition. En roll som gör att de även fångar in de tre övriga oppositionspartierna i sin politik.Vill vara tydlig med att det är en klassisk socialdemokratisk politik som nu en majoritet av riksdagsledamöterna ställer sig bakom. Socialdemokraterna har inte gjort några eftergifter för att Sverigedemokraterna, som i grunden är ett främlingsfientligt parti med borgerliga värderingar inom stora delar av sakpolitiken, utan driver sin egen politik.

             Så den mediala bilden blir väldigt skev när det presenteras i den media. För om jag ställer några enkla frågor så kan ni själva göra en bedömning om var frågan ligger.

  • Moderaterna lyckas övertyga Nato och FN om att ändra sin politik så att det passar den rapport som Socialdemokraterna lagt för Håkan Juholt inte ska tappa ansiktet...
  • Att Socialdemokraterna får igenom sina utskottsinitiativ beror på att de är dumma och regeringen så klok.
  • Är det troligt om regeringen hade haft lite ödmjukhet inför den parlamentariska läget fått igenom mer politik?
  • Hur är det möjligt att måla in bilden av att vi Socialdemokraterna böjer sig för Sverigedemokraterna när det i en STOR majoritet röstat på den moderatstyrda regeringen?
  • Vem bär ansvaret för att styra Sverige? Regeringen eller Oppositionen?
      När man har svaret på dessa frågor så växer bilden av en regering som är oförmögen att komma vidare i sitt politiska handlande. En borgerlighet som inte har mer frågor på agendan utan försöker leda med gamla idéer och göra dem som nya (jobbskatteavdraget). En regering som allt mer får kritik riktad emot sig, om än i det tysta men hur länge, för deras handlingsförlamning. Bilden är att inte ens en propagandaminister klarar av att måla den vackra tavlan när färgerna i palleten torkat ihop.

       När kommer smällen från ekokammaren? Hur länge orkar de hålla skenet uppe att allt är så bra? Jag förstår om det finns en oro som bubblar under utan och att talespersonerna från alliansens sida ler allt mer trängt. För de vet at snart spricker den borgerliga bubblan. För med tre småttingar som måste profilera sig och bristande framgångar i opinionen så är tavlan långt i från klar.

Media: Ab, DN, DN2, DN3, SvD, SvD2, Exp, Exp2. Östran.
Bloggat: Peter Johansson och Roger Jönsson på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,