20110701

Den svages seger över den moderata regeringen...

Ett finger gör skillnad...
Så är det röstat. Med en röst övervikt så vann de sjuka idag. Med en röst så tog vi ett steg mot en humanitärare sjukförsäkring. Med en röst...

          Så Centern, Folkpartiet och främst Kristdemokraterna gjorde givakt bakom moderaterna och tog tydlig ställning gentemot de sjuka och sina egna värderingar. Att följa gängledaren blev det viktigaste. För vi vet att moderatledaren, Fredrik Reinfeldt inte blir glad om inte allt går hans väg. 

           Funderingar om Husmark-Pehrson fick gå just för att hon sa emot aktualiseras. Bunkern med lika tänkare formas allt tydligare kring moderatledaren. Allt som kan andas kritik föses åt sidan och göms. Att Fredrik Reinfeldt inte är den optimale ledaren blir allt mer tydligt och hur det svansas runt honom är inte till nytta för landet. 

          Men idag så må moderatledaren tillika statsministern vara butter men det gör inget för de sjukskrivna har mer anledningar att dra på munnen. Ett steg är taget mot en sjukförsäkring som ser individen och inte är systemkramare som den moderata blev. 

         Jag vill tacka Tomas Eneroth för det fantastiska arbete som han lagt ner på att lotsa fram förslaget till ett positivt beslut trots att moderaterna ini det sista gjorde allt för att sabotera.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Exp, DN, DN2, SvD, SVT AbAB2ExpSvD, SvD2.
Bloggat: Martin Moberg på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.IntressantLäs även andra bloggares åsikter om ,,