20110715

Ett glasöga för lite, är för mycket!

Åter så glider DN på målet och skiter i de utsatta. Allt för att förgöra Håkan Juholt. Med allehanda medel så ska barnfattigdomen krossas. Ja inte själva barnfattigdomen, utan de som ser den...

           Idag så tar DN åter ett grepp i sin förbehållslösa stöd för moderaterna. Attacken idag går som vanligt mot Håkan Juholt och på vägen slår de ner på Majblomman och indirekt Rädda Barnen. Ett moderat Sverige kan inte ha barnfattigdom. Om man cyniskt ska läsa ekokammaren och lyssna på de borgerliga företrädarna växer en bild fram av att om det finns en barnfattigdom så är den självvald. Barnet som inte ser tavlan har valt att inte köpa glasögon så det sitter där kan inte följa med, huvudvärk och blir med tiden mobbat för att inte se och hänga med. Allt detta självvalt eller valt av nitiska föräldrar.

           Det håller inte DN. Ett barn som får utstå detta är ett misslyckande. Att inte se att det finns strukturella fel i systemet som leder till detta är att som ledarskribent sakna de humanistiska glasögonen. Att hänvisa till socialbidrag, när politiska beslut kring sjukförsäkring och A-kassa leder till utförsäkring och otillräckliga inkomster är att sakna insikt eller ha en annan agenda.

            Ja, jag är arg. För barn som far illa i ett av världens rikaste länder är en skandal. Att sedan borgerliga politiker och ledarskribenter inte tar frågan på det allvar som de borde utan med abrovinklar försöker skjuta skulden på frivilligorganisationer som påvisar problemen i samhället är skandalöst. Ja, jag är arg. Allt i en jakt på att bara behålla makten och förskjuta samhället i en nyliberal riktning där den enskilde ska sköta sig själv. Ja, jag är arg och kommer fortsätta vara det till barnfattigdomen är utrotad.

För med ett femte jobbskattebluff så blir alla lyckliga...

Bloggat: Peter Johansson har samlat lite länkar på ämnet: Helena Ericsson, Martin Moberg,  SebastianStenholm, Johan Westerholm.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar.Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,