20111020

En avhoppad moderat sätter fingret på bidraget

Vem vet inte jag vem vet inte du. Ja, vem som betalar Moderaterna för att vara samhällsbärande är en fråga som ställs om och om igen... För vem i hela världen kan man lita på? Money, money, money, in a rich (M)an´s world

       Idag börjar moderaternas bolagsstämma och samtidigt kan vi ta del av hur en av de framträdande personligheterna lämnar partiet tack vare det hemlighållande kring partibidragen. Enkelt utryckt så säger hon att det inte passar ett samhällsbärande parti. Åter så fångar hon så tydligt vad de handlar om. Man måste leva som man lär.

      Det som framträder allt tydligare är att magasinet är tomt på idéer. Det innebär att slå på din nästa blir gällande. Kort kan man säga att det är samma gamla moderata politik men i en ny förpackning. Visst finns det delar som har hänt men det är inte så stort att det står i förhållande till munlädret som glappar.

      Men till pudelns kärna så kan man inte bli ett samhällsbärande parti om man inte visar vems intressen man går. Allt från partibidrag till om det är andra intressen som styr Sveriges handlande i Afrika. Med slutenhet så kommer rykten och misstro gror. Ur det kan man aldrig bli ett samhällsbärande parti. Men det måste nog Reinfeldt veta när han framträder i media. En fundering är varför han inte får frågan? Vet inte om jag är ute och cyklar men en känsla som växer fram i mig är att media hanterar Reinfeldt, Borg och Bildt med den gamla journalistiken. Ursäktande om man får fråga. inte samma kritiska granskning som andra partier och politiker får.

Så man kan efter de senaste veckorna se att det är skillnad på bidrag och bidrag. 
Och kan jag bidraga med något bidrag så säg bara till...

Media: SVD1, SVD2, SVD3, SVT, DN, EXPR, Exp2, DN2,
Bloggat: Sebstian Stenholm på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om