20111003

Med bitterhet kan man inte leda Kristdemokraterna

Kommer det bli skillnad? Tro int de
För är det så att Biblarnas krig har startat
Har precis lyssnat på Mats Odell som vill leda kristdemokraterna och efter presskonferensen har jag bara en fråga, varför? Det svar som kommer närmast är bitterhet och det är ingen bra ledstjärna som partiledare. 

         Ett brett allmänborgligt parti som inte kommer låta sig styras av den kristna högern var budkapet som Odell försökte frammana vid dagens presskonferens. Ett tydligt budskap var att han inte tänker lägga sig i vad folk gör i sina sovrum men något mer fick vi inte veta. Allt osade bitterhet för att inte fått vara med mer i hetluften. Att han inte användes som presidiemedlem. Till att han blev bortkörd av valberedningen när Hägglund blev vald trots fler nomineringar... Men är det inte så att både Folkpartiet och moderaterna och i viss mån Centern påstår sig vara allmänborgerliga partier. De små utan större täckning i väljaropinionen.

        Så om Mats Odell är rätt person att leda Kristdemokraterna mot valframgångar är jag tveksam till. Känns som om han kommer från samma skola som Göran Hägglund och inte har det rosat opinionen utan tvärtom är branten djup. Om, och jag är tveksam, Kristdemokraterna ska överleva fyra procent i valet 2014 måste det till en större förändring än att en, ursäkta mig, gammal gubbe som varit med sedan tidernas begynnelse och är starkt förknippad med nedgången ska ta över. Det är nog så att han tillsammans med Hägglund borde finna andra arbetsuppgifter. Men grunden är inte partiledarskapet utan att politiken inte har stöd. Ibland så behöver det inte vara svårare än så...

       Kan notera att en som igår vill vara partiledare som sedan inte ville vara det pga jobbet fått sparken så nu ligger väll vägen öppen igen...Men med det språkbruket kan man tvivla. Är det bibliskt korrekt?...Så Mats Odell, har du det som krävs för att leda ett parti utan en politisk betydelse?

Media: SvD, SvD2AB, Ab2, DN, DN2, DN3Exp, Exp2, Exp3, Exp4.
Bloggat: Tokmoderaten, Peter Johansson gånger 2, Krassman på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,