Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20120111

När jobbskatteavdraget blev en börda för Moderaterna....

Mr Ansvar, men för vad?
Läser Peter Johansson och Martin Moberg och ser att det inte ska införas ett femte jobbskatteavdrag... Allt av våran landsfader den moderate Fredrik Reinfeldt tillika statsminister. Ok men var inte det medicinen mot att ont i världen utom möjligen kristdemokrater?

        Den argumentation som var grund för införandet av jobbskatteavdrag nummer ett, nummer två, nummer tre och nummer fyra var just dynamiska effekter så att det blev plus i kassan och arbetslösheten skulle försvinna. Men inför nummer fem så är det inte ansvarsfullt att bekämpa arbetslösheten och förstärka statskassan med den bästa medicinen... Vad är det som hänt? Tja ett svar är nog enkelt att ge. Ingen politisk majoritet i riksdagen för detta mirakel. Men det kan inte en moderatledare säga som siktar på att bli statsbärande. Inte kan han säga att han den store ledaren inte har majoriteten med sig... Nä lite snack om ansvar låter bättre men frågan är för vad han tar ansvar...

Media: SvD, SVT, Exp, DNSR.
Bloggat: Kent Persson, Thomas Böhlmark,
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. IntressantLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
blog comments powered by Disqus