20120127

Så fick Socialdemokraterna delat ledarskap.


Och så hade vi sovit på det och vaknade upp till en ny morgon och det var dags för kröning av socialdemokraternas nya partiledare. Åter så kändes processen förkastlig men personen kändes bra. Men så ramlar det in en kommentar och då inser jag. Vi har breddat ledarskapet…

          När jag ögnar rubrikerna så är det sysselsättning och jobben som slår emot mig och det känns bra, för som socialdemokrat så är just rätten till arbete en kärnfråga. För ärligt så har vi haft ett fokus på nivåerna i våra trygghetsförsäkringar och visst är det viktigt att man ska ha det ekonomiskt ok vid sjukdom eller arbetslöshet. Men grunden måste vara att det finns arbeten att gå till. Så få ett fokus på jobbskapande åtgärder är bra och se till att det finns förutsättningar för befintliga arbetstillfällen att vara kvar.  Stefan Löfven genom sin roll som ordförande i IF Metall har här på nära håll kunna följt hur det ser ut och fungerar i näringslivet. Men att sedan kunna gå till verkstad och behöver politiken skruvas gäller det att riksdagsgruppen inte vilar på gamla meriter utan står på tå och tar till sig de tankar och erfarenheter som en ledning för med sig. Här var en av de brister som Håkan Juholt fick med sig.

         Men som jag var inne på i gårdgens postning så måste Stefan Löfven snabbt få utse och omge sig med personer som han kan arbeta med. Det går inte att ta rester av vad som blivit över utan här behövs ordning bland de som ska vara vid hans sida både som tjänstemän och förtroendevalda.

       När vi nu får ett breddat ledarskap som jag velat så vill jag att partistyrelsen konfirmerar detta beslut och uttalar att vi nu prövar den och lägger en punkt om utvärdering i tid till kongressen i april 2013. För även om många söker stabilitet så ger oss tiden fram till kongressen möjligheter att utveckla och pröva organisationen (jaja inom stadgarnas gränser…). Men som sagt vi har idag en partiledare och en person som kommer företräda oss i riksdagen. Ge båda ordentlig status att vara våra två ledare. Det är er uppgift partistyrelse oc jag väntar på besked!


Media: Ab, AB2, DN, DN2, DN3, DN4, SvD, SvD2, Exp, Exp2, SVT, SR, GP, GP2.

Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om ,