Nya Högbergs Tankar

Jag håller på att byta sida och ni kan läsa mera på Högbergs Tankar som kommer bli sidan där jag bloggar, tänker och presenterar Högbergs Tankar HB. Ni kan också se inläggen i högerspalten!

Innehållet kommer mera vara av vardagliga reflektioner från en medborgare blandat med politiska analyser och tyckande. Det lovas mer video och kultur. Hopppas ni följer mig över från denna sida. Kommer under en övergång innan all teknik fungerar dubbla lite.

20120327

Det saknas näring till jobbpolitken.

Nähä så det blev inte jobben, jobben, jobben utan sänkta skatter lika med sänkt arbetsmarknad. Inget lyft där inte. Samtidigt som DN konstaterar att jobbpolitiken inte lyckats med billigare arbetskraft så trummar Centern vidare i  Vimmerbytidning (Inte på nätet än) om billigare arbetskraft och sänkta löner.

        Regeringen med Centern i spetsen gör allt för att få fram jobben men misslyckats totalt. Allt som det går ut på är en klassisk politik som gör att arbetsgivarna ska fylla på bankboken. inte en politik som ger företagen ökade marknader att sälja sina varor/tjänster på. Den största bristen i regeringens jobbpolitik är att den är helt frikopplad från näringslivspolitiken. Det finns inget av innovationer kring nya branscher, Marginella satsningar på forskning och utveckling. Starkt minskade satsningar på utbildningar på flera nivåer. Omställningen har stannat av till förmån för att subventionera befintliga arbetstillfällen.

            Tomheten och desperationen över att de små partierna är på väg ur riksdagen gör att utspelen som är kontraproduktiva och mer gått ut på att visa skillnader i en annan så enig allians blir allt tydligare och väljarna ser inte jobben komma och ser inte heller en enig regering. Bilden att Alliansen inte är ETT regerings alternativ. Om bilden stämmer så blir det som Peter Johansson skrev igår inte ett val mellan två alternativ utan mellan en mängd partier som efter väljarnas dom gör upp om vilka som ska leda landet.

          Och så tar vi tag i kommunstyrelsen i mitt kära Vimmerby som sedemera leder mig till årsmöte med FN-föreningen där jag kommer föreslås bli omvald som ordförande. Alltid något att se fram emot...

Media: DN, Ab, Ab2, SvD, SvD2 Folket, Gotlands folkblad, Värmlands folkblad, Arbetarbladet, Östran, Dagbladet, DN 1, 2, 3, Ab 1, 2,SvD 1, 2, Norrländska socialdemokraten, EK
Mer på NetRoots för progressiva bloggare ochPolitometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


blog comments powered by Disqus