20120330

Leendet kan snabbt bli en grimasch

Svårt att inte le som Socialdemokrat men det är ett bedräligt leende som snabbt kan omvandlas till en grimasch. För det som idag verkar vara en rask promenad mot valseger ska komma ihåg att för ett par år sedan så var vi på 43 procent och förlorade valet. Som jag varit inne på tystnad vinner möjligen opinionen men inte valet.

          Har vi gjort något för att kliva steg för steg i opinionstrappan? Svaret är inget, utan det är förhoppningar om vad vi ska göra. Men frågan är om inte vi ska rikta tacket till Saudiarabien, Tolgfors, Carema, och Kristdemokraterna... Tja denna fredag så får även Reinfeldt en cred för våra siffror. Men det som då oroar mig är att peaken kan komma för långt från valet. Vi kan ibland säga att tiden till valet går snabbt men ibland är ett maraton dubbelt så långt...

         Men vad som kommer hända vidare med Saudiarabien-affären som känns långt ifrån klar. För att tro att Tolgfors tog med sig frågan hem och med det att den försvann från Rosenbad är en stilla önskan som inte kommer slå in. Så frågorna lämnar nu Tolgfors och det är inte Elmsäter-Svärd som kommer ärva dem utan Reinfeldt och möjligen Bildt. Bildt vars inoljning i Sudan allt mer närmar sig ett avgörande.

          Så visst kan vi vinna valet 2014 men ska vi föra det på egen kraft eller på motståndarnas självmål. Självklart så kan ma säga att alla vinster ger lika många poäng oavsett hur man vinner men ska man ta nya vinster så måste man en dag upp till eget bevis och frågan är om det inte är just det vi ser nu med den sittande moderatstyrda Alliansen. Den vann på Rödgröna självmål och nu när de har bollen kan de inte passa utan bara snubblar.

          Idag ler jag lite men kommer inte låta det sprida sig för långt innan vi sakta har börjat presentera politiken som vi kommer gå till val på. För vi må ha lagt en budgetmotion som ska ge svar på allt men handen på hjärtat Löfven var det inte så att den innehåller i stort samma som vi förlorade väljarnas förtroende 2006 och 2010. Så ok idag ler vi lite men...

Media: DN, DN2, Ab, SvD, SvD2Exp, Exp2, SVT, SVT2SR,
Bloggat: Peter Johansson, Martin MobergPeter Andersson, Tokmoderaten på ämnet
Mer på NetRoots för progressiva bloggare ochPolitometern med en samling med politiska bloggar. Intressant?