20120429

Är jag på rätt tåg?...


Sitter på tåget efter en helg Nätrot12 med massa nätrötter och en och annan toknöt (Det verkar vara det namn som de valt att kalla sitt egoistiska nätverk av två bloggare) Framför mig ser jag Mobergs kalufs som tronar gentemot det Röda Berget som växer fram i slutet av vagnen.

             Det har varit en givande helg som lett till att jag kommer fundera över mitt engagemang i sociala medier. Inte för att jag ska sluta utan fundera på hur framtiden ska se ut. Vilka kanaler och varför kommer vara frågor likt målgrupper. Just målgrupper eller läsare av min blogg är en intressant fråga. Vem skriver jag för. Lyssnade på Calle Fridén med bloggen Utsikt från ett tak är tydlig med vem han vill ska läsa. Det handlar om sina arbetskamrater och de som kan påverka byggarbetsplatsen. Jag känner mig mer svävande på målet med mitt skrivande. En allmän tyckarsida om aktuella politiska skeenden. Har en ambition att försöka påverka andra makthavare mer än den enskilde väljaren. Men samtidigt så vet jag att enskilda väljare läsare mig och kommenterar. JAg har nu ställt frågan på min Facebook sida hur mina "vänner" ser på att jag skriver politiskt. Förutom ett par politiska motståndare så gillas det.

           Samtidigt som bloggandet kommer vara en stabil grund i opinionsbildande så känner jag allt mer för det snabba reflekterandet på Twitter. Konsten att kunna formulera sig kort och slagkraftigt. Inga genvägar utan bara direkt på. Men samtidigt så är bloggen med ordbajseriet skönt också. Att utan tänkandet ibland bara låta tankarna vandra över tangentbordet i en ostrukterad massa. Men här kör det ihop sig lite. Läsarna vill att det ska leda fram till slutsatser och det jag skriver kan upplevas som sanningar och det är det inte. Det är tankar som just ska vara tankar. Inte heller vill jag vara en partimegafon utom i valrörelsens intensivaste skeende. Jag skrev om att kunna vara fr debattör med socialdemokratiska värderingar igår och fick genast mothugg i en kommentar. 

            Måste säga att fokuset är lite svårt efter en helg med många intryck och många nya och gamla vänner. Att få ansikten på de som endast varit en symbol på Facebook eller en bloggare från andra sidan landet. Träffa en av de stora tyckarna inom sociala medier. Men det leder till att jag kommer tänka över hur min närvaro på sociala medier ska utvecklas framöver. För att bara mala på funkar inte längre och det känns allt svårare att finna inlägg att publicera för var dag som går. Livrädd att hamna i en allt för upprepande utan något nytt eller annan vinkling. Så tåget går mot Vimmerby och vem vet vad som sker på vägen…

Bloggat: Johan Westerholm.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,