20120423

Tips till Kent Persson (M)


Vem ska du leka med lilla vän? Ja det är Kent Persson som snabbt vill profilera sig som framstående partisekreterare. Men så fel de blir. Inget om den egna politiken utan bara beskyllningar gentemot vad Socialdemokraterna vill.

          Jag skrev i morse om den senaste undersökningen och hur Kristdemokraterna är en bra bit från riksdagen. Någonstans går en grans för hur långt från spärren man kan vara för att räkna med hjälp från sina vänner. För det är så att om man sjunkit för långt går det inte att rädda. Kristdemokraterna börjar närma sig den nivån. Centern söker febrilt efter var de hör hemma och gör matematiska beräkningar om underlaget kring Stureplan ska räcka till förnyat förtroende, möjligen med lite skyskrapor. Folkpartiet vet inte var de är och även de närmar sig den magiska fyran.

           Med detta så sticker Kent Persson ut hakan och påpekar att han vill se ett fördjupat samarbete och det som jag ser framför mig är att med de orden kniper ett antal väljare till från de små. Men är det hur han ska rädda sina Allianskamrater kvar som han ägnar innehållet i sin debattartikel? Nej utan de mesta kraften går åt till att ifrågasätta om det kommer finnas ett annat regerings alternativ 2014. Men snälla Kent se om dit eget bo för annars kommer det bara finnas ett alternativ och inte kommer den heta Alliansen.

          Så lite tips från coachen (det gillas ju av regeringen, ochmig) släpp bilden av motståndaren och ägna dig åt att stärk ditt eget lag, bygg din egen argumentation och låt motståndaren förhålla sig till den. (OJ, borde kanske inte ge dessa råd men ser gärna vi vinner valet på den egna förträffligheten och inte på motståndarens misstag)

Media: Ab, Ab2, DN, DN2, SVT, SVT2, DI, SvD.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare och Politometern med en samling med politiska bloggar. Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,